• Novinky

            • Výlet do Planetária a Vida

            • Dňa 28.11. 2023 sa naše žiačky z III. B Lenka Boboková, Tímea Jankulová, Natália Marková a Romana Križanová zúčastnili výletu pre výhercov ESG Akadémie do Planetária a Vida! science Centra v Brne. Počas výletu mali žiačky možnosť zúčastniť sa premietania filmu Vesmír 3D a interaktívnej expozície v zábavnom vedeckom parku.

            • ZENIT 2023 "Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť"

            • Ďalší ročník súťaže Zenit v strojárstve, na ktorom sa zúčastnili žiaci našej školy, Miroslav Bíreš a Christián Hamara. Zo súťaže sme si odniesli 2. miesto v kategórii programátor CNC strojov

              Gratulujeme a želáme mnoho ďalších úspechov.

              Ing. Adrián Ševčík, pedagóg

              Zenit je súťaž „Zručnosť, elán, nápaditosť, invencia, tvorivosť„ zameraná na programovanie, elektroniku a strojárstvo v 8 kategóriách určených žiakom SŠ, SOŠ a gymnázií, ktorej cieľom je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov SŠ, rozvíjať tvorivé kompetencie žiakov, odborné-teoretické vedomosti a odborno-praktické schopnosti a zručnosti v elektrotechnike a elektronike, programovaní a strojárstve.

            • EXPERT - geniality show

            • Dňa 28.11.2023 sa 30 žiakov školy zúčastnilo vedomostnej súťaže Expert - geniality show. Žiaci si mohli overiť svoje vedomosti v dvoch zo šiestich tém (Svetobežník, Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy, Do you speak English, Tajomstvá prírody a Góly, body, sekundy.) Počas hodiny, ktorú mali na vypracovanie, bolo vidieť, že úlohy riešia so zanietením a snažia sa zo seba vydolovať maximum. Tešíme sa na ich výsledky. Tie budú známe 21.12.2023. A. Dvončová, A. Foltánová

            • 📌 Deň otvorených dverí, 30. november 2023 📌

            • Chcete sa na chvíľu nadýchať stredoškolskej atmosféry, prísť sa pozrieť na vyučovacie hodiny a zažiť tak pracovný život našich žiakov? Naše brány sú pre Vás otvorené.

              Registruj sa na e-mail: branislav.karas@sospe.sk

              Viac info: +421 944 137 990

            • Prezentácia Trenčianskej univerzity A. Dubčeka

            • Dňa 23.11.2023 sa žiaci 4.C a 4.A odborov programátor, strojár, a mechatronik zúčastnili prezentácie Fakulta špeciálnej techniky Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Predstavili fakultu na ktorej by mohli naši absolventi pokračovať vo vysokoškolskom vzdelávaní prvého a druhého stupňa.

            • Naše športové úspechy

            • Študentská latka

              skok vysoký: 

              Szegényová Soňa - 2.miesto kategória dorastenky 4.B

              Hudec Alex - 2.miesto starší dorastenci 3.A

              Vician Jakub - 3.miesto mladší dorastenci 1.B

              Stolný tenis družstiev majstrovstvá regiónu Bošany - 24.11. 2023

              Dievčatá 3.miesto - Chlapovičová, Kadnárová, Vraňáková 2.B

              Chlapci 3. miesto - Gašparík 4.B, Mikoláš 1.B

            • Podnikavosť je zručnosť budúcnosti

            • Dňa 21. novembra 2023 sa Karolína Kuklová a Andrea Ivanková z 3. B, odbor obchodná akadémia, zúčastnili celoslovenského finále programu Podnikavosť na stredných školách. Súťaž bola vyvrcholením Workshopov podnikavosti, ktoré žiaci našej školy absolvovali v minulom školskom roku. Realizátorom bola organizácia PRONEA. Súťaž sa konala v priestoroch Spojenej školy sv. Jána Bosca v Novej Dubnici.

               

              Naše žiačky prezentovali učebnú pomôcku pre deti s dyslexiou DYXPIS, ktorú sami vymysleli a  zhotovili jej prototyp. Ide o magnetickú skladačku s obrázkami, ku ktorým sa po slabikách poskladá slovo. Ich slogan „Z písmen slová, dyslexia sa schová“ chce poukázať na to, že dyslexia nie je choroba, ale len iný spôsob vnímania sveta. Žiačky o učebnej pomôcke natočili v spolupráci s Tomášom Belianským (3. A) reklamné video a propagujú ju aj na sociálnych sieťach.

               

              Karolínka a Andrejka so svojím produktom podnikania a prezentáciou boli jednoznačnými víťazkami finále programu Podnikavosť na stredných školách. Srdečne im blahoželáme!

            • Oddychová čitáreň

            • My sme navrhli, vy ste zahlasovali a spolu sme vybudovali.

              Vďaka Participatívnemu – komunitnému rozpočtu TSK v spolupráci s Občianskym združením pri SOŠ sa nám podarilo vytvoriť oddychovú čitáreň.

              Keďže sa všetci postupne schovávame za displeje telefónov a počítačov, chceli sme vytvoriť priestor, kde môžu naši žiaci, ale aj učitelia zmysluplne tráviť voľný čas počas vyučovania. Okrem príjemného sedenia majú k dispozícii množstvo voľne dostupných kníh.

              Vďaka patrí všetkým, ktorý priložili ruku k dielu, či už hlasovaním alebo konkrétnou manuálnou pomocou. Veríme, že naša oddychová čitáreň bude svedkom mnohých podnetných debát a diskusií.

            • Bubnovačka

            • Žiaci našej školy – Nina Hajková, Nikola Hunková, Tímea Jankulová, Nikola Machajdíková a Karin Melušová, sa ako dobrovoľníčky pod záštitou ICM Partizánske podieľali na organizácii akcie s názvom Bubnovačka. Andrea Ivanková a Martin Chochula stvárnili maskotov podujatia – včielku Maju a jej kamaráta Vilka. Cieľom akcie je upozorniť spoločnosť na dôležitosť ochrany detí pred domácim násilím a včasnej prevencie voči tomuto javu.Počasie nám síce veľmi neprialo, ale to nás neodradilo, dokonca ešte pridávalo na dôležitosti a vážnosti posolstva celej akcie. Po úvodných príhovoroch upozorňujúcich na rôzne formy násilia páchaného na deťoch a možnostiach pomoci, nasledovali spevácke a tanečné vystúpenia talentovaných žiakov z umeleckých škôl. Akciu prišli podporiť žiaci materských, základných a stredných škôl v Partizánskom – aj naši prváci a tretiaci. Pomocou akéhokoľvek nástroja, ktorý vydával hlasný zvuk podobný bubnovaniu alebo chrasteniu, deti pútali pozornosť okoloidúcich. Bubnovačku ukončil hlasný pochod okolo Námestia SNP v duchu hlavnej myšlienky podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“.Sme radi, že sme mohli aktívne prispieť k organizácii Bubnovačky a upozorniť verejnosť na túto citlivú tému. Násilie páchané na deťoch je ohavný čin, ktorý by nevinná detská duša nemala nikdy zažiť. 

              Karin Melušová, 3. B trieda

            • Imatrikulácie

            • A prišiel deň s veľkým „I“ . Áno, dobre čítate. Veľké „I“ ako imatrikulácia. Ako na každej strednej škole, ani my sme sa tomu nevyhli. Tretiaci prijali nových „spolužiakov “ do svojho študentského cechu. Podľa niektorých je to strata času, podľa niekoho je to pomsta tretiakov alebo vstupenka do veselého študentského života.

            • Video súťaž "STeNormálni?"

            • Dobrý deň milí súťažiaci,

              s veľkou radosťou Vám oznamujeme, že Vaše videá sa umiestnili na 2. a 3. mieste v 1. ročníku video súťaže "STeNormálni?" vyhlásenej Úradom pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR spolu s Nadáciou Ministerstva hospodárstva SR. Gratulujeme! Vaše nápadité a kreatívne dielo nás nadchlo a z Vašej výhry sa tešíme.

            • DNES  JE  SVETOVÝ  DEŇ  DOBROSRDEČNOSTI

            • Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17. – 18. novembra 2000, do praxe sa zaviedol o rok neskôr. Jeho podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti, prekonať hranice svojej kultúry, rasy, náboženstva a spojiť národy k vytvoreniu lepšieho sveta.

              „Niekedy stačí málo – začať od seba.“

              Dobrosrdečnosť  je to vzácna vlastnosť človeka k človeku. Podľa odborníkov dokonca predlžuje život, zlepšuje vzťahy a zvyšuje pracovný výkon.

              Buďme k sebe dobrosrdeční, buďme tu pre iných ľudí, ktorí nás potrebujú. 

            • Celoštátne finále súťaže Festival vedy a techniky AMAVET

            • Dňa 9.-10.novembra 2023 sa konal už  26.ročník celoštátneho finále súťaže Festival vedy a techniky AMAVET v priestoroch bratislavskej Incheby. Naši talentovaní žiaci,  sa dostali do finále až s dvomi projektami. Timotej Nechala, Miroslav Bohuš, Matej Barus a Matej Dubravický mali príležitosť obhájiť pred odbornou porotou svoje inovatívne projekty. Statočne bojovali no porota rozhodla, že v kategórií v ktorej boli prihlásené obidva projekty nepostúpi do medzinárodnej súťaže ani jeden projekt a dala prednosť iným kategóriám. Súťažiaci si užili atmosféru tejto súťaže, mali možnosť vidieť iné projekty a nadviazať kontakty s rovnako nadšenými inovátormi z celého  Slovenska, čím sa im otvorili dvere pre možné budúce spolupráce a výmenu nápadov. Počas sprievodného programu mali možnosť vypočuť si zaujímavé prednášky vedátorov spoločností Kinit, Eset, Cern a ďalších.

            • V Našej chalúpke sme sa cítili ako doma

            • Druháčky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo  sa spolu s učiteľkou  Jankou Žiškovou zúčastnili zaujímavej exkurzie z predmetu špeciálna pedagogika. Exkurzia sa konala v občianskom združení Centrum Naša chalúpka, ktoré pomáha ľuďom s mentálnym, telesným a viacnásobným postihnutím. Stará sa o ich všestranný rozvoj, vrátane ich ďalšieho uplatnenia.

              Predsedníčka a zakladateľka  občianskeho združenia Marta Ondrišejeová nám ukázala krásne a účelné priestory centra, oboznámila nás s rôznorodými  aktivitami, ktoré organizujú pre klientov a ich rodičov. Zoznámili sme sa aj s klientmi centra, ktorí nás privítali s otvorenou náručou a pripravili si pre nás program a malé darčeky. Spoločný spev, tanec a rozhovory vytvorili  uvoľnenú  a príjemnú atmosféru.

              S exkurziou boli všetky žiačky veľmi spokojné a odniesli si nové vedomosti  o práci so zdravotne postihnutými.

                                                                                                                                            Lenka Vráblová, II. B

            • Majster Európy v MMA 🥇

            • Dňa 29.10.2023 sa v Talianskom Terste uskutočnili majstrovstvá Európy pod organizáciou WKF v MMA, kde nás reprezentoval aj náš žiak z tretieho ročníka Matúš Harant. Matúš nastupoval do kategórie +18 rokov a 77kg, kde sa mu podarilo v prvom zápase vyhrať hneď po 30 sekundách nad chorvátskym zápasníkom na škrtenie. Následne smeroval do finále, kde sa stretol s talianskym súperom a minuloročným víťazom v tejto kategórii. Matúš mu nedal šancu a vyhrával už po minúte a pól, taktiež na škrtenie.

              Domov si priniesol zlato a titul majstra Európy.

              Gratulujeme a prajeme veľa spokojnosti a radosti do ďalších výziev.

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk