• Novinky

            • Celoškolská súťaž v Technickom kreslení

            • Dňa 20.6.2023 sa konala celoškolská súťaž v Technickom kreslení.

              Výsledky olympiády v TCK
               

              Celkové:
              1. Jerguš Samuel Rábek
              2. Tomáš Belianský
              3. Miroslav Bohuš

              tretiaci:
              1. Miroslav Bohuš
              2. Damián Skučka
              3. Timotej Nechala
              4. Tomáš Uhlár

              druháci:
              1. Tomáš Belianský
              2. Matej Zubák
              3. Juraj Šiandor

              prváci:
              1. Samuel Jerguš Rábek
              2. Martin Belianský

               

              Všetkým gratulujeme!!!

            • Podnikateľský projekt ocenený 1. miestom na Slovensku

            • „Skúsenosťou k úspechu“ – to je motto neziskovej organizácie JA Slovensko, ktorá ponúka žiakom praktické vzdelávacie programy. Jedným z nich je program Zručnosti pre úspech, ktorý absolvujú druháci odboru obchodná akadémia. Vyvrcholením je súťaž Môj projekt, kde žiaci zapojených škôl predstavujú svoj podnikateľský produkt alebo službu. Do národného finále súťaže postúpili aj naše žiačky Tímea Jankulová a Nina Hajková z 2. B. Vytvorili edukačnú pomôcku pre žiakov predškolského veku zameranú na rozvoj matematických predstáv, emocionálnej inteligencie a jemnej motoriky.

               

              Svoj podnikateľský zámer s názvom Ecoeda obhajovali pred odbornou porotou v zložení Norbert Lojko – marketingový manažér a stratég, Petra Augustínová – Veľvyslanectvo USA na Slovensku (ekonomický odbor), Magdaléna Falťanová – Slovenská sporiteľňa (Akadémia sociálnej ekonomiky) a Eva Pongrácz – Ekonomická univerzita v Bratislave (Národohospodárska fakulta). Porota pri odovzdávaní cien vyhlásila, že na víťazovi sa všetci členovia zhodli na 100 % a 1. miesto v národnom finále súťaže Môj projekt udelila našim žiačkam. Okrem vecnej ceny získali aj VIP vstupenky na 3-dňové podujatie Mladý líder 2023, ktoré sa uskutoční v októbri 2023 v Belušských Slatinách. A aké sú dojmy našich víťaziek?

               

              Nina Hajková: „Celý proces od nápadu až po prezentáciu pred odbornou porotou bol plný nových skúseností a výziev, ktoré nám umožnili vyjsť z našej  komfortnej zóny. Napriek tomu, že to bol náročný proces, musím povedať, že sa nám to oplatilo. Súťaž nám poskytla príležitosť zlepšiť svoje prezentačné schopnosti, rozvinula v nás kreativitu a vytrvalosť . Taktiež nás tešilo poznať ľudí z odbornej poroty, ktorí mali bohaté skúsenosti v danej oblasti. Ich spätná väzba a cenné rady nám pomôžu do budúcna.“

              Tímea Jankulová: „Súťaž Môj projekt bola pre nás neuveriteľná príležitosť, mali sme možnosť naučiť sa nové veci a rozvíjať svoje schopnosti. Bola to pre nás veľká výzva, ale zároveň sme si užili každú chvíľu. Sme veľmi hrdé na to, že sme dokázali získať 1. miesto a ukázať svoje schopnosti a kreativitu. Ďakujeme organizátorom súťaže a našej škole za takúto príležitosť.“

            • Vyučovanie trochu inak...

            • Počas maturitného  týždňa – od 22. mája do 26. mája 2023, žiaci prvého ročníka, odboru obchodná akadémia, absolvovali hospodársky týždeň.

              Žiaci  riešili založenie a fungovanie vlastných fiktívnych firiem, tvorili logo, vizitku, pozvánku, vypracovali podnikateľský plán a nahrali reklamu. V posledný deň – v piatok, svoje podnikateľské plány za účasti viacerých učiteľov,  žiakov a príbuzných  odprezentovali.

              A tu je umiestnenie:

              V kategórii „Najlepší podnikateľský plán“ (hodnotenie odbornou porotou):

              1. miesto: firma BizBuddy (Sabína Holečková, Nikola Machajdíková)
              2. miesto: firma Ghostemol  (Ema Gálisová, Olívia Hrčková)
              3. miesto: firma Clean Dream (Matej Klimo, Daniel Mrázek)

              V kategórii „Najlepšia hraná reklama“ (hodnotenie verejnosťou):

                     firma Ghostemol  (Ema Gálisová, Olívia Hrčková)

            • Umenie dáva krídla

            • Nahliadnuť do mysle Tolstého, geniálneho spisovateľa, zaujímavého mysliteľa a filozofa, mali možnosť žiaci 2. B a 1. B triedy na konci mája. Vstúpili do Slovenského národného divadla, kde sa pred ich očami rozpútal boj, ktorý, i keď je starý, stále nám pripomína prítomnosť. Lebo čo iné sú dejiny, ak nie striedanie vojny a mieru. Napoleonská bitka, pochopenie zmyslu svojho poslania v živote, hľadanie šťastia v láske, ktorá zmení váš pohľad na svet a osudy ľudí, ktorí verili, že boj všetko vyrieši. O tom je dielo Vojna a mier. Príbeh na javisku oživili herci Ján Koleník, Martin Šalacha, Milan Ondrík, Anežka Petrová, Richard Stanke, Ingrid Timková...

              Návrat k umeniu pokračoval návštevou jedného z najromantickejších múzeí moderného umenia v Európe – Danubiana Meulensteen Art Museum. Obrazy, ktoré v sebe skrývajú hlbší význam ako sa na prvý pohľad zdá, ich zas a znova odpútali od reality a ponorili do sveta fantázie. Nezabudnuteľným zážitkom bola aj prechádzka v priľahlom sochárskom parku a po pochôdznej časti strechy, kde videli diela viacerých osobností sochárskej scény.

              Cesta polostrovom  umenia sa skončila tak, ako dielo napísané perom Tolstého. Bol čas vrátiť sa späť domov, kde príbeh každého jedného žiaka pokračuje ďalej.

              Karolína Kuklová, 2. B

            • Čo po strednej škole?

            • V dňoch 10. mája a 25. mája 2023 pracovníčky Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Partizánskom uskutočnili pre žiakov končiacich ročníkov učebných i študijných odborov besedu na tému: „Som absolvent strednej školy a čo ďalej?“ Žiaci sa dozvedeli, aké majú povinnosti po skončení strednej školy voči zdravotnej a sociálnej poisťovni, ako a kde si hľadať prácu, podmienky práce v zahraničí a mnoho ďalších užitočných informácií.

      • Prihlásenie

    • Ing. Katarína Hartmannová
      riaditeľka školy
        katarina.hartmannova@spspart.sk

      Ing. Ingrid Rigáňová
      zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
         iriganova@gmail.com


      Ing  Mgr. Andrea Dubravická
      zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
         dubravickaa@centrum.sk

      Ing. Michal Ondruš
      zástupca pre praktické vyučovanie
        michal.ondrus.23@gmail.com

      Anetta Divékyová
      vedúca školskej jedálne
        anetta.divekyova@spspart.sk

      Monika Miková
      personalistka
        monika.mikova@sospe.sk