• Novinky

            • Workshop Podnikavosti

            • V pondelok 24. októbra 2022 sa uskutočnil workshop Podnikavosti. Zúčastnilo sa ho 30 žiakov našej školy.


              Bude sa uskutočňovať raz mesačne. Mladým ľuďom má pomôcť nadobudnúť podnikateľské zručnosti  alebo zručnosti v iných oblastiach. Na prvom workshope sme riešili nápad nevyhnutný na začatie podnikania. Cez kreatívne a nápadité úlohy sme si ujasnili, v čom by sme mohli podnikať alebo sa rozvíjať. Každý z nás mal iné postrehy, a preto sme vytvorili sľubné plány, ktoré budeme ďalej realizovať a pracovať na nich.

              Celý deň som sa cítila uvoľnene a v dobrej nálade. Každý z nás mohol smelo povedať svoj nápad, či už dobrý alebo zlý. Aktivita sa totiž cenila.  Na konci dňa sme pred našimi dohliadajúcimi učiteľmi a pani riaditeľkou prezentovali konečnú myšlienku, o ktorej sme diskutovali a rozmýšľali o tom, ako môžeme ďalej pracovať.

                                                                                                                                           Andrea Ivanková, 2.B

            • Záložka do knihy spája slovenské školy

            • Už je to tradíciou, v mesiaci október sme opäť vyrábali záložky. Prispeli sme nimi do 11. ročníka celoslovenského projektu s názvom Záložka do knihy spája slovenské školy na tému Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto... . Súťaž každoročne organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Vkusné a estetické záložky zhotovili dievčatá z I.B a II.B z odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Pridelenou partnerskou školou, ktorej naše záložky poputujú, je Stredná odborná škola technická Košice.

            • Schránka dôvery - SOŠ J. A. Baťu Partizánske

            • Milí študenti,

              vytvorili sme pre vás online schránku dôvery. Nájdete ju na našej web stránke školy v sekcii "Pre študentov".

              Na čo slúži schránka dôvery?

              Môžete sa v nej kedykoľvek zdôveriť. Schránka je venovaná všetkým, ktorí majú a hlavne chcú niečo povedať, hľadajú odpovede na svoje nezodpovedané otázky alebo hľadajú iba „spriaznenú dušu“.

              Má schránka dôvery podmienky?

              Áno, rieši všetky slušné odkazy.

              ​​​​​​​

            • Exkurzia - pivovar Baťák

            • Dňa 11. októbra 2022 žiaci III.D - odbor kuchár, boli na exkurzii v pivovare Baťák v hoteli Azul. Sprevádzal nás vedúci výroby, náš bývalý absolvent Marek Michník. Ukázal nám z čoho sa varí naše pivko aj v čom a ako ten proces prebieha. Ochutnať sme síce nemohli, lebo pivovar zatiaľ nevarí nealkoholické pivo, ale zážitok sme mali aj tak. 

              Exkurzia pod vedením Ing. Zuzany Foltánovej prebehla v rámci učebných osnov predmetu Stolovanie. 

            • Autosalón

            • Vo štvrtok 13-teho oktróbra žiaci I - II - III. A (strojári) a I.C (programátori) sa boli pozrieť na autosalón a takéto skvosty tam obdivovali

            • Webinár Career Day

            • Žiaci z odboru obchodná akadémia sa zúčastnili webinára, ktorý im pomôže efektívne si nájsť prácu po škole.

            • ODOVZDÁVANIE STRIEBORNÝCH OCENENÍ DOFE

            • Po náročnom roku plnenia DofE a schvaľovania nás čakal aj čas oslavovania všetkých úspechov. Tento rok na sebe makalo v DofE vyše 5000 mladých ľudí. V tomto počte sú zahrnutí aj žiaci našej školy, ktorí po dosiahnutí svojich cieľov v troch aktivitách dosiahli úspechy a prevzali si strieborné ocenenie.

              Slávnostné ocenenie sa konalo 5.10.2022 na TSK v kongresovej sále v Trenčíne, za účasti 16 stredných škôl z trenčianskeho regiónu, ktorí včas ukončili svoje aktivity. Strieborné ocenenie si prevzali od riaditeľa NK DofE p.Miloša Ondrašíka a zástupcov TSK. Z našej školy boli ocenení žiaci IV.C triedy – Ľubomír Bátora Andrej Haberajter a Samuel Kučera.

              Všetkým blahoželáme!

            • Zámer priameho nájmu č. 3/2022

            • Zámer priameho nájmu č. 3/2022 majetku Trenčianskeho samosprávneho kraja

              v správe Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu, Námestie SNP 5, 958 01 Partizánske

               

              Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu, Námestie SNP 5, 958 01 Partizánske v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín podľa        § 9a, ods. 9 zákona č. 446/2001 Z.z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov, zverejňuje zámer priameho nájmu svojho majetku.

               

              1. Predmet nájmu, podmienky nájmu:

              • Nebytové priestory o celkovej výmere 103,68 m² nachádzajúce sa na prízemní budovy Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu na ulici Školská 1700/2B, Partizánske, zapísanej na liste vlastníctva č. 2851, katastrálne územie Partizánske, súpisné č. 1700, postavenej na parcele č. 3230:

               

              Miestnosť číslo                                      Dĺžka          Šírka        Plocha spolu

              20                      Učebňa - knižnica         5,90            6,40              37,76

              22                      Učebňa                         8,00            6,40               51,20

              22a                    Kabinet                         6,40            2,30               14,72

              Spolu                                                                                              103,68

               

               

              2. Minimálna cena nájmu: 33,20 €/ m²/rok bez DPH

              K nájomnému budú nájomcovi fakturované aj náklady za dodávané služby spojené s prenájmom - energie.

               

              3. Lehota na doručenie cenových ponúk záujemcov je do 26.10.2022 do 10.00 hod. Ponuky žiadame predložiť poštou na adresu vyhlasovateľa alebo osobne na sekretariáte školy do 26.10.2022 do 10.00 hod.

               

              4. Doba nájmu: od 15.12.2022 na 5 rokov

               

              5. Žiadosti o prenájom nebytových priestorov s uvedením mena, priezviska, adresy fyzickej osoby, súhlasu so spracovaním osobných údajov v zmysle platnej legislatívy, resp. názov, sídlo a IČO právnickej osoby, zastúpenie, ponúkanej ceny v €/m²/rok bez DPH, účelu využitia nebytových priestorov, požadujeme doručiť v zalepenej obálke s heslom „ Prenájom-neotvárať“ na adresu školy:

              Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu,  Námestie SNP 5,  958 01 Partizánske.

               

              Kontakt: 038/7479114

               

              6. Vyhlasovateľ je oprávnený zmeniť alebo zrušiť podmienky priameho nájmu, prípadne odmietnuť všetky predložené ponuky.

               

              Bližšie informácie ohľadom prenájmu získate na telefónnom čísle 038/7479114

              meno: Ing. Kajanová, e-mail: daniela.kajanova@spspart.sk

               

              V Partizánskom dňa 10.10.2022

                                                                                                 Ing. Katarína Hartmannová, MBA

                                                                                                                 riaditeľka školy

            • Jesenná expedícia

            • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote.

              Ciele realizované  v programe sú postavené na štyroch kľúčových oblastiach, do ktorých sa mladí ľudia zapájajú: rozvoj talentu, dobrovoľníctvo, šport a dobrodružná expedícia.

              Žiačky 3.A triedy Viktória Totovská, Ľubica Jániová, Vladimíra Urbanová, Dominika Sečkárova, Sabína Žoldošová, Sabína Jakubíková sa zapojili do programu na striebornej úrovni  a počas školského roka plnili okruhy povinností, ktoré si sami stanovili.  Ciele programu  úspešne plnili,  prekonávali svoje  možnosti a prekročili vlastnú komfortnú zónu. Po splnení individuálnych cieľov nasledovala cvičná a kvalifikačná expedícia. Vďaka účelovému finančnému príspevku TSK sme mohli zakúpiť potrebnú výbavu na expedíciu.

              V dňoch 29. 9.  - 1. 10. 2022  žiaci absolvovali kvalifikačnú expedíciu v lokalite Veľké Uherce a okolie.  Dievčatá si rozdelili  úlohy a spoliehali sa sami na seba. Aj keď bolo počasie sychravé  zvolené trasy a cieľ expedície  zvládli. Počas expedície  zažili veľa zábavy a množstvo zážitky.

            • Deň Európskej kuchyne

            • Minulý týždeň sme v rámci Európskeho dňa jazykov a medzipredmetových vzťahov zorganizovali so žiakmi II.D triedy deň „európskej kuchyne", kde si žiaci počas odborného výcviku pod dozorom pani majsteriek sami pripravili anglické raňajky (vajíčka, fazule, párky, slaninka), taliansky obed (cestoviny s rajčinovou omáčkou a syrom) a rakúsky dezert (Sacherova torta). Nechýbali ani dekorácie v národných farbách a niektoré základné jazykové frázy daných krajín.Verím, že sa žiakom takéto spestrenie vyučovania páčilo, že si na pokrmoch pochutnali a na budúci rok si to radi zopakujú.Na záver chcem poďakovať Mgr. Beňuškovej, Bc. Šmitalovej, Bc. Lengyelevej a Mgr. Jenisovej za ochotu a pomoc pri organizácii tejto netradičnej akcie.Mgr. Marek Gajdoš

            • Po stopách Baťu a batizmu v Zlíne

            • Štvrtáci a tretiaci našej školy navštívili koncom septembra 2022 moravské mesto Zlín, v ktorom začala firma Baťa v 1. polovici 20. storočia realizovať hospodársky zázrak – vzor podnikania a prístupu k práci  aj v dnešnej dobe. Navštívili sme zaujímavú expozíciu „Princíp Baťa“ a mrakodrap firmy Baťa s výťahom, ktorý mal slúžiť ako pojazdná kancelária Jana Antonína Baťu. Súčasťou prehliadky bola aj expozícia o cestovateľoch a dobrodruhoch Zikmundovi a Hanzelkovi a ukážka tvorby filmových štúdií, ktoré sa po výrobe reklám pre firmu Baťa preorientovali na tvorbu rozprávok a filmov. Na záver exkurzie si žiaci prezreli vrcholné dielo zlínskeho funkcionalizmu – Pamätník Tomáša Baťu s maketou lietadla, v ktorom tragicky zahynul. Veríme, že sa naši žiaci dozvedeli inšpirujúce informácie o firme Baťa i zakladateľovi nášho mesta Janovi Antonínovi Baťovi, ktoré meno nesie naša škola.

            • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov /26.9.2022/ sme pripravili na hodinách cudzieho jazyka pre žiakov zaujímavé aktivity:

              Anglický jazyk: Žiaci odboru modelárstvo videli  streamovanú prezentáciu nazvanú "Európa detí - detstvo Európy", ktorá im priblížila zobrazovanie detí v umení od renesancie po 19. storočie. Interaktívneho workshopu pod názvom "Tvoja prvá hodina talianskeho jazyka" sa zúčastnili žiaci odboru obchodná akadémia. Malou ochutnávkou výslovnosti, hudby, kultúry a umenia sa žiaci zoznámili s talianskym jazykom. Na hodinách cudzích jazykov žiaci pracovali s aplikáciou "Tajný agent", ktorou sa zoznamovali s faktami o mnohých jazykoch a kultúrach Európy.

              Nemecký jazyk: Tvorivými a zaujímavými aktivitami sme si koncom septembra pripomenuli Európsky deň jazykov aj na hodinách nemeckého jazyka. Žiaci absolvovali rôzne kvízy, vytvorili prezentácie, zbierali informácie o práve prebiehajúcom Oktoberfest-e v Mníchove a zahrali sa hry a súťaže, pri ktorých sa zabavili a naučili veľa nového.

              V rámci Európskeho dňa jazykov prijali niektorí žiaci výzvu zapojiť sa do súťaže o vytvorenie motívu na tričko pre  Európsky deň jazykov 2023, ktorú vyhlásilo Európske centrum pre moderné jazyky Rady Európy.

      • Prihlásenie

    • Ing. Katarína Hartmannová
      riaditeľka školy
        katarina.hartmannova@spspart.sk

      Ing. Ingrid Rigáňová
      zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
         iriganova@gmail.com


      Ing  Mgr. Andrea Dubravická
      zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
         dubravickaa@centrum.sk

      Ing. Michal Ondruš
      zástupca pre praktické vyučovanie
        michal.ondrus.23@gmail.com

      Anetta Divékyová
      vedúca školskej jedálne
        anetta.divekyova@spspart.sk

      Monika Miková
      personalistka
        monika.mikova@sospe.sk