• Novinky

            • OZNAM pre pomaturitné kvalifikačné štúdium

            • OZNAM pre pomaturitné kvalifikačné štúdium odbor 7649 N učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo

              Začiatok vyučovania pre 1. ročník:

              20. september 2023 /streda/ o 13.30 h v miestnosti č.202/SNP 14

              Začiatok vyučovania pre 2. ročník:

              21. september 2023 /štvrtok/ o 13.30 h v miestnosti č.202/SNP 14

              Rozvrh hodín pre 1. ročník bude sprístupnený na prvom stretnutí (koniec vyučovania o 18.30 h)

              Rozvrh hodín pre 2. ročník bude sprístupnený cez Edupage

              Pomôcky: zošit, písacie potreby, prezuvky

              Vchod do budovy SNP 14: zo Sokolskej ulice, dvere do telocvične.

              Tešíme sa na Vás!

            • ZRPŠ

            • Dňa 6. septembra o 15:30 hod. bude ZRPŠ.

               

               

              ROZDELENIE TRIED PRE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

              DŇA 06.09.2023 BUDOVA SNP 5

              I.A učebňa: 407

              I.B učebňa: 301

              I.C učebňa: 406

              I.D učebňa: EDUCA

              I.E učebňa: 45

              I.F učebňa: 42

              II.A učebňa: 412

              II.B učebňa: 402

              II.C učebňa: 305

              II.D učebňa: 317

              II.E učebňa: 303

              III.A učebňa: 44

              III.B učebňa: 404

              III.C učebňa: 416

              III.D učebňa: 309

              III.E učebňa: 313

              IV.A učebňa: 400

              IV.B učebňa: 408

              IV.C učebňa: 409

               

               

            • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              školský rok 2023/2024 sa v našej škole začne slávnostným otvorením dňa 04.09.2023 o 8:30 hodine na multifunkčnom ihrisku.

              Všetci žiaci sa sústredia o 8:00 hod v parku pred hlavnou budovou Námestie SNP 5 a v sprievode triedneho učiteľa z dôvodu rekonštrukcie cesty prejdú na multifunkčné ihrisko.

              Pozor!!  Otvorenia sa nemusia zúčastniť žiaci pomaturitného a nadstavbového štúdia.

              Tešíme sa na Vás.

            • Letná expedícia

            • Ak chce mladý človek získať významné ocenenie vojvodu z Edinburghu - DofE, musí na sebe vytrvalo pracovať 6-18 mesiacov a prekonať štyri výzvy. Rozvíjať svoj talent/ zručnosť, športovať, angažovať sa ako dobrovoľník a na záver zvládnuť dobrodružnú expedíciu s kamarátmi.

              Dievčatá Sabína Holečková 1.B, Alexandra Kišacová 1.A, Martina Sílešová 1.A, Mia Vatrnová 1.A,  plnili aktivity na bronzovej úrovni. Ciele programu  úspešne plnili,  prekonávali svoje  možnosti a prekročili vlastnú komfortnú zónu. Po splnení individuálnych cieľov nasledovala cvičná a kvalifikačná expedícia. Vďaka účelovému finančnému príspevku TSK sme mohli doplniť potrebnú výbavu na expedíciu.

              V mesiaci jún dievčatá  absolvovali kvalifikačnú expedíciu v lokalite Tesáre a okolie.  Dievčatá si rozdelili  úlohy a spoliehali sa sami na seba a   zvolené trasy a cieľ expedície  zvládli. Počas expedície  zažili veľa zábavy a množstvo zážitky.

            • Celoškolská súťaž v Technickom kreslení

            • Dňa 20.6.2023 sa konala celoškolská súťaž v Technickom kreslení.

              Výsledky olympiády v TCK
               

              Celkové:
              1. Jerguš Samuel Rábek
              2. Tomáš Belianský
              3. Miroslav Bohuš

              tretiaci:
              1. Miroslav Bohuš
              2. Damián Skučka
              3. Timotej Nechala
              4. Tomáš Uhlár

              druháci:
              1. Tomáš Belianský
              2. Matej Zubák
              3. Juraj Šiandor

              prváci:
              1. Samuel Jerguš Rábek
              2. Martin Belianský

               

              Všetkým gratulujeme!!!

            • Podnikateľský projekt ocenený 1. miestom na Slovensku

            • „Skúsenosťou k úspechu“ – to je motto neziskovej organizácie JA Slovensko, ktorá ponúka žiakom praktické vzdelávacie programy. Jedným z nich je program Zručnosti pre úspech, ktorý absolvujú druháci odboru obchodná akadémia. Vyvrcholením je súťaž Môj projekt, kde žiaci zapojených škôl predstavujú svoj podnikateľský produkt alebo službu. Do národného finále súťaže postúpili aj naše žiačky Tímea Jankulová a Nina Hajková z 2. B. Vytvorili edukačnú pomôcku pre žiakov predškolského veku zameranú na rozvoj matematických predstáv, emocionálnej inteligencie a jemnej motoriky.

               

              Svoj podnikateľský zámer s názvom Ecoeda obhajovali pred odbornou porotou v zložení Norbert Lojko – marketingový manažér a stratég, Petra Augustínová – Veľvyslanectvo USA na Slovensku (ekonomický odbor), Magdaléna Falťanová – Slovenská sporiteľňa (Akadémia sociálnej ekonomiky) a Eva Pongrácz – Ekonomická univerzita v Bratislave (Národohospodárska fakulta). Porota pri odovzdávaní cien vyhlásila, že na víťazovi sa všetci členovia zhodli na 100 % a 1. miesto v národnom finále súťaže Môj projekt udelila našim žiačkam. Okrem vecnej ceny získali aj VIP vstupenky na 3-dňové podujatie Mladý líder 2023, ktoré sa uskutoční v októbri 2023 v Belušských Slatinách. A aké sú dojmy našich víťaziek?

               

              Nina Hajková: „Celý proces od nápadu až po prezentáciu pred odbornou porotou bol plný nových skúseností a výziev, ktoré nám umožnili vyjsť z našej  komfortnej zóny. Napriek tomu, že to bol náročný proces, musím povedať, že sa nám to oplatilo. Súťaž nám poskytla príležitosť zlepšiť svoje prezentačné schopnosti, rozvinula v nás kreativitu a vytrvalosť . Taktiež nás tešilo poznať ľudí z odbornej poroty, ktorí mali bohaté skúsenosti v danej oblasti. Ich spätná väzba a cenné rady nám pomôžu do budúcna.“

              Tímea Jankulová: „Súťaž Môj projekt bola pre nás neuveriteľná príležitosť, mali sme možnosť naučiť sa nové veci a rozvíjať svoje schopnosti. Bola to pre nás veľká výzva, ale zároveň sme si užili každú chvíľu. Sme veľmi hrdé na to, že sme dokázali získať 1. miesto a ukázať svoje schopnosti a kreativitu. Ďakujeme organizátorom súťaže a našej škole za takúto príležitosť.“

            • Vyučovanie trochu inak...

            • Počas maturitného  týždňa – od 22. mája do 26. mája 2023, žiaci prvého ročníka, odboru obchodná akadémia, absolvovali hospodársky týždeň.

              Žiaci  riešili založenie a fungovanie vlastných fiktívnych firiem, tvorili logo, vizitku, pozvánku, vypracovali podnikateľský plán a nahrali reklamu. V posledný deň – v piatok, svoje podnikateľské plány za účasti viacerých učiteľov,  žiakov a príbuzných  odprezentovali.

              A tu je umiestnenie:

              V kategórii „Najlepší podnikateľský plán“ (hodnotenie odbornou porotou):

              1. miesto: firma BizBuddy (Sabína Holečková, Nikola Machajdíková)
              2. miesto: firma Ghostemol  (Ema Gálisová, Olívia Hrčková)
              3. miesto: firma Clean Dream (Matej Klimo, Daniel Mrázek)

              V kategórii „Najlepšia hraná reklama“ (hodnotenie verejnosťou):

                     firma Ghostemol  (Ema Gálisová, Olívia Hrčková)

            • Umenie dáva krídla

            • Nahliadnuť do mysle Tolstého, geniálneho spisovateľa, zaujímavého mysliteľa a filozofa, mali možnosť žiaci 2. B a 1. B triedy na konci mája. Vstúpili do Slovenského národného divadla, kde sa pred ich očami rozpútal boj, ktorý, i keď je starý, stále nám pripomína prítomnosť. Lebo čo iné sú dejiny, ak nie striedanie vojny a mieru. Napoleonská bitka, pochopenie zmyslu svojho poslania v živote, hľadanie šťastia v láske, ktorá zmení váš pohľad na svet a osudy ľudí, ktorí verili, že boj všetko vyrieši. O tom je dielo Vojna a mier. Príbeh na javisku oživili herci Ján Koleník, Martin Šalacha, Milan Ondrík, Anežka Petrová, Richard Stanke, Ingrid Timková...

              Návrat k umeniu pokračoval návštevou jedného z najromantickejších múzeí moderného umenia v Európe – Danubiana Meulensteen Art Museum. Obrazy, ktoré v sebe skrývajú hlbší význam ako sa na prvý pohľad zdá, ich zas a znova odpútali od reality a ponorili do sveta fantázie. Nezabudnuteľným zážitkom bola aj prechádzka v priľahlom sochárskom parku a po pochôdznej časti strechy, kde videli diela viacerých osobností sochárskej scény.

              Cesta polostrovom  umenia sa skončila tak, ako dielo napísané perom Tolstého. Bol čas vrátiť sa späť domov, kde príbeh každého jedného žiaka pokračuje ďalej.

              Karolína Kuklová, 2. B

            • Čo po strednej škole?

            • V dňoch 10. mája a 25. mája 2023 pracovníčky Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Partizánskom uskutočnili pre žiakov končiacich ročníkov učebných i študijných odborov besedu na tému: „Som absolvent strednej školy a čo ďalej?“ Žiaci sa dozvedeli, aké majú povinnosti po skončení strednej školy voči zdravotnej a sociálnej poisťovni, ako a kde si hľadať prácu, podmienky práce v zahraničí a mnoho ďalších užitočných informácií.

            • Zámer priameho nájmu č. 2/2023

            • Zámer priameho nájmu č. 2/2023 majetku Trenčianskeho samosprávneho kraja

              v správe Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu, Námestie SNP 5, 958 01 Partizánske

               

              Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu, Námestie SNP 5, 958 01 Partizánske v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín podľa        § 9a, ods. 9 zákona č. 446/2001 Z.z. o majetku vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov, zverejňuje zámer priameho nájmu svojho majetku.

               

              1. Predmet nájmu, podmienky nájmu:

              • Nebytové priestory o celkovej výmere 305,38 m² nachádzajúce sa na prvom poschodí budovy Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu na ulici Školská 1477/2A, Partizánske, zapísanej na liste vlastníctva č. 2851, katastrálne územie Partizánske, súpisné č. 1477, postavenej na parcele č. 3238/2:

               

              Miestnosť číslo                                             Dĺžka        Šírka         Plocha spolu            

                       302                 Učebňa                          7,10         8,50              60,35

                       304                 Učebňa                          7,10         7,10              50,41

                       305                 Sekretariát                     7,10         2,90              20,59

                       305a               Zástupcovňa                  7,10        4,25               30,18

                       317                 Kabinet                          2,50        6,30               15,75

                       318                 Učebňa                          6,10        5,40               32,94

                       320                 Učebňa                          6,10        7,10               43,31

                       322                 Učebňa                          6,10        8,50               51,85

                      Spolu                                                                                         305,38  

               

              • Nebytové priestory o celkovej výmere 59,52 m2 nachádzajúce sa na prízemí budovy Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu na ulici Školská 1700/2B, Partizánske, zapísanej na liste vlastníctva č. 2851, katastrálne územie Partizánske, súpisné č. 1700, postavenej na parcele č. 3230:

                                                                                                                             

              Miestnosť číslo                                                  Dĺžka         Šírka          Plocha spolu

                      19a               Strojnícke laboratórium         6,30           6,40              40,32

                      18                                 Kabinet                  3,00           6,40              19,20

                    Spolu                                                                                                   59,52

               

              2. Minimálna cena nájmu: 38,00 €/ m²/rok bez DPH

              K nájomnému budú nájomcovi fakturované aj náklady za dodávané služby spojené s prenájmom - energie.

               

              3. Lehota na doručenie cenových ponúk záujemcov je do 19.6.2023 do 10.00 hod. Ponuky žiadame predložiť poštou na adresu vyhlasovateľa alebo osobne na sekretariáte školy do 19.6.2023 do 10.00 hod.

               

              4. Doba nájmu: doba určitá – 1 rok, od 01.07.2023 do 30.6.2024

               

              5. Žiadosti o prenájom nebytových priestorov s uvedením mena, priezviska, adresy fyzickej osoby, súhlasu so spracovaním osobných údajov v zmysle platnej legislatívy, resp. názov, sídlo a IČO právnickej osoby, zastúpenie, ponúkanej ceny v €/m²/rok bez DPH, účelu využitia nebytových priestorov, požadujeme doručiť v zalepenej obálke s heslom

               

              „ Prenájom-neotvárať“ na adresu školy:

               

              Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu,  Námestie SNP 5,  958 01 Partizánske.

               

              Kontakt: 038/7479114

               

              6. Vyhlasovateľ je oprávnený zmeniť alebo zrušiť podmienky priameho nájmu, prípadne odmietnuť všetky predložené ponuky.

               

              Bližšie informácie ohľadom prenájmu získate na telefónnom čísle 038/7479114

              meno: Ing. Kajanová, e-mail: daniela.kajanova@spspart.sk

               

              V Partizánskom dňa 24.5.2023

               

               

               

                                                

                                                                                                             Ing. Katarína Hartmannová, MBA

                                                                                                                        riaditeľka školy

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk