• Novinky

            • Bubnovačka

            • Žiaci našej školy – Nina Hajková, Nikola Hunková, Tímea Jankulová, Nikola Machajdíková a Karin Melušová, sa ako dobrovoľníčky pod záštitou ICM Partizánske podieľali na organizácii akcie s názvom Bubnovačka. Andrea Ivanková a Martin Chochula stvárnili maskotov podujatia – včielku Maju a jej kamaráta Vilka. Cieľom akcie je upozorniť spoločnosť na dôležitosť ochrany detí pred domácim násilím a včasnej prevencie voči tomuto javu.Počasie nám síce veľmi neprialo, ale to nás neodradilo, dokonca ešte pridávalo na dôležitosti a vážnosti posolstva celej akcie. Po úvodných príhovoroch upozorňujúcich na rôzne formy násilia páchaného na deťoch a možnostiach pomoci, nasledovali spevácke a tanečné vystúpenia talentovaných žiakov z umeleckých škôl. Akciu prišli podporiť žiaci materských, základných a stredných škôl v Partizánskom – aj naši prváci a tretiaci. Pomocou akéhokoľvek nástroja, ktorý vydával hlasný zvuk podobný bubnovaniu alebo chrasteniu, deti pútali pozornosť okoloidúcich. Bubnovačku ukončil hlasný pochod okolo Námestia SNP v duchu hlavnej myšlienky podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“.Sme radi, že sme mohli aktívne prispieť k organizácii Bubnovačky a upozorniť verejnosť na túto citlivú tému. Násilie páchané na deťoch je ohavný čin, ktorý by nevinná detská duša nemala nikdy zažiť. 

              Karin Melušová, 3. B trieda

            • Imatrikulácie

            • A prišiel deň s veľkým „I“ . Áno, dobre čítate. Veľké „I“ ako imatrikulácia. Ako na každej strednej škole, ani my sme sa tomu nevyhli. Tretiaci prijali nových „spolužiakov “ do svojho študentského cechu. Podľa niektorých je to strata času, podľa niekoho je to pomsta tretiakov alebo vstupenka do veselého študentského života.

            • Video súťaž "STeNormálni?"

            • Dobrý deň milí súťažiaci,

              s veľkou radosťou Vám oznamujeme, že Vaše videá sa umiestnili na 2. a 3. mieste v 1. ročníku video súťaže "STeNormálni?" vyhlásenej Úradom pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR spolu s Nadáciou Ministerstva hospodárstva SR. Gratulujeme! Vaše nápadité a kreatívne dielo nás nadchlo a z Vašej výhry sa tešíme.

            • DNES  JE  SVETOVÝ  DEŇ  DOBROSRDEČNOSTI

            • Svetový deň dobrosrdečnosti bol vyhlásený na 3. konferencii Svetového hnutia dobrosrdečnosti v Singapure 17. – 18. novembra 2000, do praxe sa zaviedol o rok neskôr. Jeho podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti, prekonať hranice svojej kultúry, rasy, náboženstva a spojiť národy k vytvoreniu lepšieho sveta.

              „Niekedy stačí málo – začať od seba.“

              Dobrosrdečnosť  je to vzácna vlastnosť človeka k človeku. Podľa odborníkov dokonca predlžuje život, zlepšuje vzťahy a zvyšuje pracovný výkon.

              Buďme k sebe dobrosrdeční, buďme tu pre iných ľudí, ktorí nás potrebujú. 

            • Celoštátne finále súťaže Festival vedy a techniky AMAVET

            • Dňa 9.-10.novembra 2023 sa konal už  26.ročník celoštátneho finále súťaže Festival vedy a techniky AMAVET v priestoroch bratislavskej Incheby. Naši talentovaní žiaci,  sa dostali do finále až s dvomi projektami. Timotej Nechala, Miroslav Bohuš, Matej Barus a Matej Dubravický mali príležitosť obhájiť pred odbornou porotou svoje inovatívne projekty. Statočne bojovali no porota rozhodla, že v kategórií v ktorej boli prihlásené obidva projekty nepostúpi do medzinárodnej súťaže ani jeden projekt a dala prednosť iným kategóriám. Súťažiaci si užili atmosféru tejto súťaže, mali možnosť vidieť iné projekty a nadviazať kontakty s rovnako nadšenými inovátormi z celého  Slovenska, čím sa im otvorili dvere pre možné budúce spolupráce a výmenu nápadov. Počas sprievodného programu mali možnosť vypočuť si zaujímavé prednášky vedátorov spoločností Kinit, Eset, Cern a ďalších.

            • V Našej chalúpke sme sa cítili ako doma

            • Druháčky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo  sa spolu s učiteľkou  Jankou Žiškovou zúčastnili zaujímavej exkurzie z predmetu špeciálna pedagogika. Exkurzia sa konala v občianskom združení Centrum Naša chalúpka, ktoré pomáha ľuďom s mentálnym, telesným a viacnásobným postihnutím. Stará sa o ich všestranný rozvoj, vrátane ich ďalšieho uplatnenia.

              Predsedníčka a zakladateľka  občianskeho združenia Marta Ondrišejeová nám ukázala krásne a účelné priestory centra, oboznámila nás s rôznorodými  aktivitami, ktoré organizujú pre klientov a ich rodičov. Zoznámili sme sa aj s klientmi centra, ktorí nás privítali s otvorenou náručou a pripravili si pre nás program a malé darčeky. Spoločný spev, tanec a rozhovory vytvorili  uvoľnenú  a príjemnú atmosféru.

              S exkurziou boli všetky žiačky veľmi spokojné a odniesli si nové vedomosti  o práci so zdravotne postihnutými.

                                                                                                                                            Lenka Vráblová, II. B

            • Majster Európy v MMA 🥇

            • Dňa 29.10.2023 sa v Talianskom Terste uskutočnili majstrovstvá Európy pod organizáciou WKF v MMA, kde nás reprezentoval aj náš žiak z tretieho ročníka Matúš Harant. Matúš nastupoval do kategórie +18 rokov a 77kg, kde sa mu podarilo v prvom zápase vyhrať hneď po 30 sekundách nad chorvátskym zápasníkom na škrtenie. Následne smeroval do finále, kde sa stretol s talianskym súperom a minuloročným víťazom v tejto kategórii. Matúš mu nedal šancu a vyhrával už po minúte a pól, taktiež na škrtenie.

              Domov si priniesol zlato a titul majstra Európy.

              Gratulujeme a prajeme veľa spokojnosti a radosti do ďalších výziev.

            • Hodina slovenčiny trochu inak

            • Tému Knižničný systém na Slovensku sme si nechali vysvetliť priamo v Mestskej knižnici Partizánske. Pani Mgr. Denisa Škorňová nám veľmi ochotne predstavila fungovanie a organizáciu knižnice, previedla nás jej priestormi. Žiaci z I.B odboru obchodná akadémia a logistika dostali možnosť rozhodnúť sa, či sa stanú stálymi  návštevníkmi knižnice  a budú využívať jej služby i naďalej.

            • Na potulkách prírodou cez minulosť

            • V rámci turisticko-biblického krúžku sme absolvovali výlet do osady Sádok. Navštívili sme cenný architektonický objekt – kostolík zo začiatku 12. storočia, ktorý stojí na vrchole kopca Chríb. Po tom, čo nás  pani Benková oboznámila s jeho históriou, sme pokračovali do dedinky Klatová Nová Ves.

            • Malá Baťova akadémia

            • Žiaci 2. A, 2. B, 2. C a 3. C triedy sa budú tento školský rok okrem štúdia na našej škole venovať aj neformálnemu vzdelávaniu v tzv. Malej Baťovej akadémii. Ide o sériu aktivít pre druhákov oboch stredných škôl v našom meste v rámci rozvoja česko-slovenskej vzájomnosti a spolupráce.

              23. októbra 2023 Mesto Partizánske, zastúpené primátorom Jozefom Božikom, odštartovalo  I. ročník tejto Malej akadémie Česko-Slovenskej Baťovej spoločnosti. Prvou z aktivít bola pozoruhodná a inšpiratívna prednáška o základných princípoch firmy Baťa a iných nadčasových „baťovinách“ riaditeľky Nadácie Tomáša Baťu v Zlíne, lektorky a spisovateľky odkazov filozofie Baťa Gabriely Končitíkovej. Tešíme sa na ďalšie vzdelávanie!

            • HALLOWEENSKA VÝZVA

            • 27. október nebol ani na našej škole len taký obyčajný, všedný deň. Študenti prišli oblečení v strašidelných maskách a tak si pripomenuli tradíciu z čias starých Keltov. Halloweenskú výzvu zorganizovali členovia školského parlamentu, aby nám spestrili začiatok jesenných prázdnin.

               

               HALLOWEENSKA  EDUCA

              Študenti učebného odboru kuchár, čašník spolu s majsterkami odborného výcviku v EDUCE pripravili takéto maškrty:

              VYHODNOTENIE SÚŤAŽE O NAJKRAJŠIU TEKVICU

              1. miesto  - trieda  II.A

              2. miesto – trieda I.A

              3. miesto – trieda III.B

              VYHODNOTENIE SÚŤAŽE  O NAJ  MASKU

              NAJSTRAŠIDEĽNEJŠIA MASKA -  Nicolas Beliansky I.B

              NAJKREATÍVNEJŠIA MASKA – Slabina Gašparíková III.B

              NAJVTIPNEJŠIA MASKA – Jakub Žilinka II.C

              NAJVIAC MASIEK V TRIEDE – trieda III.B

              NAJLEPŠIA MASKA UČITEĽA/KY – Mgr. Marek Gajdoš/Mgr. Bibiána Dzianová

              HALLOWEENSKA VÝZDOBA – trieda IV.B

              HALLOWEENSKA VÝZDOBA TRIEDY 4.B

            • Majster sveta v MMA 🥇

            • Študent prvého ročníka odbor programátor Adrián Křen sa 20.10.2023 zúčastnil majstrovstiev sveta v MMA v Ríme. Po náročnom zápese s Holanďanom sa mu podarilo vybojovať ZLATO! Čiže máme v našej škole majstra sveta v MMA zápasení. 🥇

              Gratuľujeme!! 🥳🎉👏🤝👍

            • Programátor  barberom?

            • Školu J.A.Baťu v Partizánskom navštevujú študenti, ktorí okrem školských povinností  stíhajú i zaujímavé koníčky. Jedným z takýchto študentov je aj  náš ,,barber“ Samuel Rusňák z II.C.

              Samuel sa dňa 21.10.2023 zúčastnil   najväčšej barberskej  súťaže v Česku a na Slovensku Barber Battle 2023.

              Akcia vznikla pred 5 rokmi z iniciatívy barberov Maroša „Benza“ Ihnáta a Martina „Woodyho“ Saba. Tí chceli nielen spoznať najlepšieho  barbera,  ale aj predstaviť nové trendy v pánskych účesoch.

              Počas víkendu mali chlapci jedinečnú príležitosť zmerať si sily a dokázať, že sú skutočne najlepší. Jednotlivé výkony hodnotila medzinárodná porota v zložení Andrey Dolhikh (Ukrajinec pôsobiaci v Bulharsku), Mihaela Stelnigeaunu (Rumunsko), Andrea Buluggiu (Taliansko) a celú akciu sprevádzali moderátori Šajmo a Strýco Filip. Na spravodlivý priebeh súťaže dohliadala komisia zložená z česko-slovenskej barberskej elity, ktorá pre každú kategóriu vypracovala zvlášť pravidlá, prihliadajúc na špecifiká jednotlivých kategórií.

                         Špeciálnymi hosťami súťaže boli Ego a Rytmus.

              Vo veľkej konkurencii získal náš  Samuel Rusňák z II.C krásne

                3.miesto v kategórii

                         Modern men's cut Student Barber Battle SK CZ.

               Gratulujeme!

            • Vitajte v školskom parlamente

            • Predstavujeme Vám novo zariadenú Konferenčnú miestnosť Školského parlamentu (bývalá oddychová zóna budova SNP 14), ktorú sme vytvorili vďaka Komunitnému participatívnemu rozpočtu mesta Partizánske s názvom „Spolupracujme spolu“.

              Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 23.10.2023 za prítomnosti pani riaditeľky a žiakov. Miestnosť je vytvorená pre účely školského parlamentu.

              Ďakujeme všetkým ktorí tento projekt podporili hlasovaním cez SMS.

            • Krv, stopy chodidiel, otlačky prstov ako inšpirácia

            • „Hrdinovia detektívnych románov“  boli  témou tohtoročného 12. ročníka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy. V tomto duchu dievčatá z II.B a III.B  odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo vytvorili množstvo vkusných záložiek. Otlačky prstov, krv, stopy chodidiel, lupa, nôž či postavičky známych detektívov  zdobili klasické i netradičné tvary záložiek do kníh. Hotové výtvory sme poslali na výmenu pridelenej partnerskej škole SOŠ techniky a služieb v Topoľčanoch.

            • Tretiaci v Zlíne

            • Exkurzia tretiakov v moravskom meste Zlín, ktoré preslávila firma Baťa, neprebiehala podľa plánu. Aj napriek tomu sme strávili deň plný nových informácií a zážitkov, navyše spolu s našou Rachel. Navštívili sme Obuvnícke múzeum, kde nám bol predstavený princíp Baťa. Videli sme expozíciu filmových štúdií a cestovateľov Zikmunda a Hanzelku. Vila Tomáša Baťu zostala pred nami zatvorená z dôvodu chrípkovej epidémie, ale program sme si vyplnili v nádhernej ZOO Zlín – ťuky ťuk na video Tomáša Belianského z 3. A 😊

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk