• Novinky

            • Veľký úspech našich žiakov

            • Dňa 21. 4. 2022 sa žiaci našej školy Brinislav Paulen zo 4.C a Timotej Nechala z 2.A zúčastnili v priestoroch Slovenskej poľnohospodárskej univerzity Technickej fakulty na Stredoškolskej vedeckej konferencií spojenou súťažou. V konkurencií prác iných stredných škôl zvíťazili s vlastným projektom Germicídnej čističky vzduchu.

              Víťazom blahoželáme!

            • Veľtrh podnikateľských talentov 2022

            • V utorok, dňa 5. 4. 2022 vyvrcholil dlhodobý pracovný proces žiakov 3. B triedy, odboru obchodná súťažou s názvom Veľtrh podnikateľských talentov. Bola organizovaná pod záštitou Eduarda Hegera, predsedu vlády SR, s podporou ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a spoločnosti  JA Slovensko. Je to celoslovenská súťaž, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E. Študenti sa stretli so svojou konkurenciou a súťažili v niekoľkých kategóriách. Na tomto podujatí nás zastupovali Patrícia Fodorová, Jakub Balla, Lenka Balážková, Laura Beňušková a Monika Gašparíková, žiak a žiačky už spomínanej 3. B triedy, odboru obchodná akadémia a ich triedna učiteľka, Ing. Ingrid Rigáňová. Títo mladí odvážlivci museli, čo najlepšie odprezentovať ich študentskú spoločnosť s názvom Foren, ktorá sa zaoberá čoraz vážnejšími ekologickými problémami dnešnej doby a snaží sa ich aspoň trochu eliminovať predajom recyklovaných fľaško-tašiek s názvom Dromting. Na ich výrobe sa podieľali aj ich spolužiaci na hodinách aplikovanej ekonómie, no aj vo svojom voľnom čase doma a čiastočne dokonca aj deti z materských a základných škôl tu v okolí. Firma Foren využila nadobudnuté skúsenosti z výroby, predaja, marketingu naplno, vďaka čomu aj minulý utorok uspela. Každý z nich mal na starosti svoje oddelenie, o ktorom musel hovoriť všetko, čo porotcov zaujímalo, nielen v ich rodnom, slovenskom jazyku, ale aj v anglickom. Napriek stresovým situáciám priamo na veľtrhu to naši žiaci zvládli úspešne a priam obdivuhodne, keďže stáli celý deň na nohách a únava robí svoje. I napriek vysokej konkurencii /48 zúčastnených spoločností/, ale vďaka ich pripravenosti a šikovnosti sa umiestnili v troch z deviatich súťažných kategórií.

              Získali 1. miesto v kategórii Nivy – marketingová prezentácia, 1. miesto v kategórii  IBM – spoločensky zodpovedné podnikanie a 2. miesto v kategórii Citi – finančné riadenie.

              Po vyhlásení víťazov, študenti neskrývali nadšenie i slzy za tvrdo vydreté víťazstvo, ktoré zaslúžene získali.

              Víťazom ešte raz GRATULUJEME!!

               

              „Veľtrh bol pre nás niečo nové a celkom sme sa obávali. Nevedeli sme do čoho ideme a bola to pre nás výzva. No nakoniec sme si veľtrh veľmi užili, nabrali nové skúsenosti. Určite nás to posunulo vpred a sme nesmierne vďačný za možnosť vidieť a zažiť to."                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                        - Jakub, Patrícia, Laura, Lenka a Monika: naši víťaz

               

            • Veľkonočné medovníčky

            • Žiaci z odboru KUCHÁR pre vás pripravili veľkonočné medovníčky. Zakúpiť ich môžete v reštaurácií EDUCA za 1,50€ balenie 100g

            • III. miesto v regionálnom kole v basketbale žiačok SŠ

            • Dňa 7. apríla 2022 dievčatá našej školy cestovali do Prievidze s nádejou vybojovať v regionálnom kole v basketbale aspoň jedno víťazstvo. V prvom zápase proti Gymnáziu Bánovce n/B sme súpera prekvapili rýchlo šnúrou troch košov, ale potom došlo k zvratu, keď sa nám zranila kľúčová hráčka a gymnazistky si pomýlili basketbal s hádzanou, čo rozhodcovia ignorovali. Bánovčanky hrali veľmi tvrdo,  strelecky i kondične však boli lepšie, takže zápas skončil s výsledkom 10 : 29.

              V ďalšom zápase proti Gymnáziu V. B. Nedožerského sme viedli veľmi vyrovnaný zápas, s veľkou chuťou vyhrať. Šancí skórovať sme mali veľa, ale koše nepadali... Naše dievčatá viedli po celý zápas, napriek nie práve objektívnym rozhodnutiam rozhodcov. Nanešťastie, koncovku sme nezvládli a zápas tak prehrali o jediný        kôš 14 : 16.

               Každopádne, všetky naše hráčky si zaslúžia pochvalu za dobrú reprezentáciu našej školy.

               

            • Upracme si mesto Partizánske

            • V rámci podujatia Upracme si mesto Partizánske dnes dopoludnia chlapci 3. E prečesali a dôkladne vyčistili časť námestia pred hlavnou budovou našej školy.

              Všetkým zúčastneným udeľujem pochvalu triednym učiteľom, keďže im nerobilo problém ani vyberanie špakov zo škár, aj na tých miestach, ktoré fajčiari najviac obľubujú.

            • KRAJSKÉ KOLO SOČ

            •      Dňa 30.3.2022 sa konala krajská prehliadka SOČ v Starej Turej. Z našej školy sme mali zástupcov, ktorí postúpili na krajskú prehliadku v ôsmych súťažných odboroch. Do každého súťažného odboru bolo prihlásených 13-15 prác. Študenti prezentovali seba i našu školu úspešne. Umiestnenie našich žiakov:

               

              05 Životné prostredie                         Bezáková Linda          III.B           5.miesto

              06 Zdravotníctvo a farmakológia      Švajlenková Natália     IV.A          3.miesto

              08 Cestovný ruch, gastronómia         Kluková Kristína         II.D            6.miesto

              12 Elektrotechnika                             Hošek Lukáš               III.C           4.miesto

              13 História, právne vedy                    Janžo Štefan                IV.A          3.miesto

              15 Ekonomika a riadenie                   Kluková Alexandra     IV.A           4.miesto

              15 Ekonomika a riadenie                   Hirkala Michal            IV.A           6.miesto

                  

              Všetkým blahoželám a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

            • Basketbalisti SOŠ v regionálnom kole

            • V stredu 30.3.2022 sa stretli naši žiaci a žiačky v dlho očakávanom okresnom finále v basketbale proti Gymnáziu Partizánske.

              Zápasy odštartoval súboj medzi dievčatami, ktoré začali veľmi dobre - rýchlymi štyrmi košmi, dobrou obranou a doskokmi naznačili prevahu v zápase. Gymnazistky však zmenili taktiku v druhej polovici zápasu a my sme poľavili v obrane, čo viedlo takmer k vyrovnaniu. Napokon naše žiačky zápas ustáli s tesným výsledkom 32:30.

              Vyvrcholením dňa bol zápas chlapcov, ktorý bol veľmi vyrovnaný a hral sa vo vysokom nasadení. Spočiatku sa darilo nám, hlavne v protiútokoch a doskokoch pod oboma košmi. Potom však náš súper predviedol dobrú hru a v polovici zápasu viedol o jediný kôš. Napokon sme našli silu rýchlymi únikmi, skvelou prácou podkošových hráčov a bojovnosťou skóre otočiť a vyhrať jasne o päť bodov. 22:17Držte palce obom tímom v regionálnom kole!

            • Priateľské zápasy vo vybíjanej a basketbale proti Kolínu

            • Dňa 29.3.2022 si chlapci z 3.C zahrali dva priateľské zápasy so študentami Strednej stavebnej školy a SOU stavebného z českého Kolína. Vo vybíjanej nás predčili naši súperi, ktorí boli rýchli a dobre zohratí.V basketbale sa viac darilo nám, takže nebolo žiadnym prekvapením, že sme vyhrali.

              S našimi priateľmi z Čiech sme strávili pekné chvíle a tak snáď prispeli k ich nezabudnuteľným zážitkom zo Slovenska.

            • Keď sa radosť podarí...

            • Úsmev nestojí nič a prináša mnoho.“ V tomto duchu sa niesol  deň  28. marec  sviatok  všetkých učiteľov. Žiaci študentského parlamentu  zorganizovali  deň plný aktivít svojim učiteľom. Učiteľský kolotoč sa niesol v milej a príjemnej atmosfére  s úsmevom na tvári. Učitelia mali priestor vydýchnuť si od bežných povinností a zabaviť sa.

              ĎAKUJEME  VÁM 😊😁😃

               

              Odmenou najaktívnejších členov organizačného tímu boli spoločné ďakovné raňajky od pani riaditeľky.

            • Odovzdávanie ceny za Stredoškolskú technickú olympiádu

            •  LUKÁŠ HOŠEK z triedy III.C získal 1.miesto v Stredoškolskej technickej olympiáde s projektom PPP 7E5 Pamäť Pozornosť Pohyblivosť, v kategórii elektrotechnika. Súťaž organizovala Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Katedra techniky a informačných technológii dňa 23.3.2022.

            • Stredoškolská technická olympiáda

            • Žiak študijného odboru mechanik-mechatronik LUKÁŠ HOŠEK z triedy III.C získal 1.miesto v Stredoškolskej technickej olympiáde s projektom PPP 7E5 Pamäť Pozornosť Pohyblivosť, v kategórii elektrotechnika.Súťaž organizovala Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, Katedra techniky a informačných technológii dňa 23.3.2022. Lukáš projekt prezentoval online. Blahoželáme!

            • Aj takto sa rodia skúsenosti...

            • Dňa 22. 3. 2022 sa štyria žiaci našej školy: Nina Hajková, Tímea Jankulová, Samuel Kuczman a Viktória Lancíková zúčastnili v Banskej Bystrici súžaže poriadanej JA Slovensko, n. o. zameranej na finančnú gramotnosť. 60 žiakov z 15-tich škôl riešilo problém, ako naučiť ľudí hospodáriť s peniazmi. Odborná porota ocenila 4 najlepšie tímy. Naša žiačka - Nina Hajková spolu so svojím tímom získala 4. miesto. Blahoželáme.

              Osobné víťazstvo dosiahli všetci zúčastnení, pretože nabrali odvahu spolupracovať s úplne neznámymi ľuďmi, hľadať inovatívne riešenia zadaného problému, vlastné riešenia prezentovať pred takmer stovkou neznámych ľudí a odpovedať na otázky odbornej poroty.

              Verím, že každý  zúčastnený získal neoceniteľné skúsenosti.

            • Japonský digitálny mikroskop

            • SOŠ J.A. Baťu Partizánske sústavne modernizuje svoje vyučovacie metódy novými technickými pomôckami, zreálňuje ich podľa požiadaviek zamestnávateľov.

              Účasť žiakov 4.C triedy a učiteľov na prezentácií moderného japonského digitálneho mikroskopu

              od spoločnosti KEYENCE so širokým spektrom využitia pre odbory programátor a mechanik-mechatronik.


              Ing. Vladislav Gubka, PhD.​​​​​​​

            • Spomienka na Jana Antonína Baťu

            • 7. marca si pripomíname 124. výročie narodenia zakladateľa nášho mesta Jana Antonína Baťu, ktorého meno nesie aj naša škola.

              Pri tejto príležitosti sa v Parku J. A. Baťu uskutočnila spomienková akcia, ktorej sa zúčastnili aj žiaci 1. B a 2. A triedy. O živote a diele tohto činorodého a pracovitého človeka prítomných informovali žiačky 1. B – Romana Križanová a Viktória Lancíková. Nasledovali príhovory pani Soni Múčkovej z Klubu Absolventov Baťovej školy a pána primátora Jozefa Božika. Na znak úcty položil Timotej Nechala (žiak 2. A) k Pamätnej tabuli J. A. Baťu kyticu kvetov za všetkých zamestnancov a žiakov našej školy.

            • Školské kolo dejepisnej olympiády

            • Žiaci, ktorých zaujíma história, sa 23. februára 2022 stretli na školskom kole dejepisnej olympiády. Výkony súťažiacich boli veľmi dobré a na prvých troch miestach prekvapivo vyrovnané. 

              Prvé miesto získal Michal Tóth (1. A). Druhé miesto obsadili dvaja žiaci – Matúš Flekáč (4. A) a Tomáš Jančovič (1. B). O tretie miesto sa podelili až traja súťažiaci – Dominika Sečkárová (2. A), Karin Melušová (1. B) a Timotej Nechala (2. A).

              Víťaz Michal Tóth nás bude reprezentovať v krajskom kole dejepisnej olympiády v kategórii A, v rámci ktorého písomne vypracoval projekt História baníctva na hornej Nitre.

              Všetkým súťažiacim blahoželáme a Michalovi prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

               

            • MATURITY  2022 – pokyny !!!

            • Riadny termín externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční z predmetov:

              slovenský jazyk a literatúra  - dňa 15. marca 2022 (utorok),

              anglický jazyk, nemecký jazyk, ruský jazyk -  dňa 16. marca 2022 (streda),

              matematika -   dňa 17. marca 2022 (štvrtok) Gymnázium Partizánske


              Náhradný termín EČ MS A PFIČ MS sa uskutoční v termíne 5.-8. apríl 2022


              Príchod žiakov do školy:   do 8,45 hod.

              Prineste si: občiansky preukaz, písacie potreby, pero guličkové (nie gumovacie)


              Príloha č. 5 – pokyny a informácie pre žiakov – povinne naštudovať!

              Priloha_c._5.docx​​​​​​​

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk