• Novinky

            • Imatrikulácie v čase korony

            • Dňa 27. 10. 2021 sa uskutočnili imatrikulácie žiakov I. B a I. D triedy. Zábavné disciplíny pripravili pre svojich mladších spolužiakov žiaci III. B a III. D triedy. Tu sú slová Andrejky Ivankovej, žiačky I. B:

              V mene nás, všetkých prvákov, si dovoľujem povedať, že imatrikulácie sme si užili plnými dúškami. Z očí nám tiekli slzy – no nie od strachu, ale od radosti a smiechu.

              Tretiaci, ďakujeme vám, že ste nám venovali čas a všetko ste pripravili tak, aby ste nás zabavili (… aj keď by možno zopár nevďačných slov na váš účet padlo za neporiadok v triede a šľahačku na tvári). Imatrikulácie sme prežili s úsmevom a s dobrým pocitom. Stali sa z nás plnohodnotní žiaci strednej školy.

              Ešte raz ďakujeme.

            • KEĎ SA FANTÁZII MEDZE NEKLADÚ

            • Niektoré dni sa odlišujú od iných, takým  bol aj včerajší deň zahalený rúškom tajomna. Po chodbách, triedach, kabinetoch  prechádzali tajomné, éterické  bytosti  zahalené v maskách, ktoré si sami vytvorili.

               Oslava sviatku  „Halloween“  nadchla organizátorov M + M (Michal Smolek, Michal Bátora), ktorí pripravili program do najmenších detailov. Počas celého dňa prechádzala komisia po chodbách školy   a hodnotila  masky.

              Ďakujeme za tajomný deň!

               

               

               SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU TEKVICU  VYHODNOTENIE:

               

              1. miesto  trieda 1.B

              2. miesto trieda 3.D

              3. miesto 1.A

               

              BLAHOŽELÁME!

               

               

               

              HALLOWEEN  VYHODNOTENIE:

               

              Kategória „Najstrašidelnejšia maska“

               

              1. miesto „Krvavá nevesta“  Zuzana Kytková 3.D

              2. miesto „Cool ježibaba“ Lenka Ivančíková 3.D

              3. miesto „Vlkodlak“ Gabriela Duchovičová 4.B

               

              Kategória  najoriginálnejšia maska  „ Modelári“ trieda 2.A

              Kategória  najvtipnejšia maska   „Zásahovka  SOŠ J.A.Baťu“  trieda 3.C

              Kategória  najodvážnejšia maska   „Krvavá Mary“  Daniel Paliatka 1.E

              Kategória najviac masiek v triede -   trieda 2.A

              Kategória najkrvavejšie masky -  trieda 1.B

              Kategória najstrašidelnejší kabinet -  kabinet č. 51 (Miško, Paľko, Mirko)

              Kategória najstrašidelnejšia vrátnica -  vrátnica SNP 14 (Tánička, Lucka, Ivetka)

               

              Kategória zamestnanci „ Najlepšia  maska“

              1. miesto „Zubatá“ Tatiana  Zubatá

              2. miesto  „Nožnicová Anička“ Anna Foltánová

              3. miesto „Krvavý mäsiar“ Michal Smolek

               

              BLAHOŽELÁME!

            • Krajské kolo v cezpoľnom behu

            • Naši žiaci Bajcsi Tomáš, Harant Matúš a Vaio Pierre reprezentovali našu školu v cezpoľnom behu v krajskom kole v Dubnici nad Váhom dňa 27. októbra 2021. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu našej školy.

              Výsledková listina bude kvôli protipandemickým opatreniam zverejnená elektronicky v nasledujúcich dňoch.

            • Záložka do knihy spája slovenské školy

            • V mesiaci október sme opäť vyrábali záložky. Prispeli sme nimi do 10. ročníka celoslovenského projektu s názvom Záložka do knihy spája slovenské školy na tému Významné osobnosti slovenskej literatúry - Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia). Súťaž každoročne organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Vkusné a estetické záložky v štýle vintage či v tvare šálky zhotovili dievčatá z I.B z odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Pridelenou partnerskou školou, ktorej naše záložky poputujú, je Stredná odborná škola Hnúšťa.

            • Súťaž o najkrajšiu tekvicu

            • Mnohí z nás sa zapojili do súťaže O NAJKRAJŠIU TEKVICU  a urobili radosť sebe i všetkým, ktorí sa mohli tešiť z krásnej jesennej výzdoby.

              Víťaza súťaže sa dozvieme 27.10.2021

            • Hodina deťom

            • Po dvoch rokoch sa dobrovoľníci s pokladničkami vrátili opäť do ulíc.

              Zbierka  “Hodina deťom“ tentoraz pomáhala domácnostiam s jedným rodičom.

              Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka organizovaná Nadáciou pre deti Slovenska od roku 1999.

            • Futsal

            • Dňa 20.10. 2021 sa v športovej hale v Partizánskom uskutočnili majstrovstvá okresu vo futsale žiakov stredných škôl.Vo veľmi vyrovnanom a dramatickom zápase zvíťazili chlapci SOŠ J. A. Baťu nad žiakmi gymnázia 6 : 5 v predĺžení. Zostava a góly SOŠ J. A. Baťu - Bodocký Matúš, Cviko Filip 2 góly, Gaššo Daniel, Gergel Matúš, Hlaváč Lucas, Olach Samuel, Suchý Damián, Seidl Tomáš, Ondruška Kristián 1 gól, Repa Jakub 3 góly. Za reprezentáciu našej školy žiakom ďakujeme a prajeme veľa úspechov na majstrovstvách regiónu, ktoré sa uskutočnia v Bánovciach nad Bebravou.

            • Od blízkeho k vzdialenému

            • Po takmer dvoch rokoch sa žiaci našej školy vybrali na dejepisnú exkurziu.

              Začali neďaleko – v areáli bývalých Závodov 29. augusta (ZDA) – v kryte civilnej obrany, kde v r. 2017 vzniko múzeum. Zriaďovateľom múzea je  občianske združenie Priatelia histórie kožiarskych a obuvníckych závodov, za ktorým stoja dvaja mladí chlapci – nadšenci regionálnej  histórie –  Marek Schön a Štefan Janžo.

              Štefan je štvrtákom v našej škole. Chlapci v troch miestnostiach krytu systematicky sústredili predmety z dôb minulých – z čias vzniku mesta Partizánske, Slovenského národného povstania, národného podniku ZDA a civilnej obrany. Naši žiaci sa vďaka svojim rovesníkom bližšie oboznámili s miestnou a regionálnou históriou, ktorá sa vyvíjala v kontexte národných a svetových historických udalostí.

            • Deň jablka - 19. 10. 2021

            • Oslava dňa jabĺk prebehla u nás na škole od zberu až po odovzdanie konečným užívateľom, tak by sme mohli v skratke opísať tento deň. Ale bolo tam toho omnoho viac. 

                   Najprv naši žiaci pod vedením pani Ing.Jakubeovej a pána Ing. Mašíra navštívili jablkové sady v Ostraticiach, kde vlastnoručne nazbierali jablká pre pre svojich spolužiakov.

              Jabĺčka poputovali cez triednych učiteľov všetkým žiakom našej školy.

                  O ich význame pre naše zdravie sme informovali v školskom rozhlase reláciou, ktorú pripravila Ing. Zuzana Foltánová a žiaci II.D triedy – Barbora Fodorová a Lukáš Valo. Relácia bola odvysielaná na oboch budovách školy.

                  Dúfame, že jablká, pre ich neoceniteľný význam pre zdravie sa stanú neoddeliteľnou časťou stravy nás všetkých a naša imunita nám bude vďačná.

            • Návšteva Mestskej knižnice v Partizánskom

            • „Miestnosť bez kníh je ako telo bez duše.” Cicero

              Miestnosťami plnými kníh nás sprevádzala pracovníčka Mestskej knižnice  v Partizánskom Mgr. D. Škorňová, ktorá nám predstavila jednotlivé oddelenia knižnice a jej výpožičný systém. S dievčatami z odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo sme tak sociálne siete na okamih vymenili za klasické knihy, ktoré mali svoju dušu, voňali papierom, skrývali v sebe príbehy či pocity a my sme sa  ocitli vo svete vlastnej fantázie.

              Tešíme sa na ďalšiu návštevu a spoluprácu!

            • Turistický výlet na Veľký Vrch

            • V sobotu (16.10.) sa učitelia, žiaci, rodinní príslušníci a priatelia školy zúčastnili turistického výletu na Veľký vrch pri Veľkých Kršteňanoch. Počasie nám prialo a po krátkom nenáročnom výstupe sme sa mohli kochať krásnymi výhľadmi po okolí. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili, strávili sme spolu príjemné chvíle v lone našej prírody. Dúfame, že nabudúce nás bude ešte viac. 

            • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu – ocenenie

            • Dňa 13.10. 2021 sa žiačky Dominika Sečkárová, Ľubica Jániová, Sabína Jakubíková, Vladimíra Urbanová, Viktória Totovská zúčastnili slávnostnej ceremónie odovzdávania certifikátu a odznaku Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu na bronzovej úrovni.

              Slávnostná ceremónia sa konala v Trenčianskom samosprávnom kraji a žiačky mali možnosť pocítiť svoj úspech na červenom koberci za prítomnosti DofE tímu.

              Blahoželáme!

            • KLAUZÚRNE SKÚŠKY

            •        Koncom septembra sa na škole uskutočnili klauzúrne skúšky, ktoré absolvovali žiaci druhého a tretieho ročníka odboru 8244 M  Modelárstvo a navrhovanie obuvi a módnych doplnkov.

              Počas 5 dní mali žiaci zvládnuť a na obraz vyjadriť svoj talent a techniku maľby. Tému si vybral každý sám, takže – voľná. Žiaci počas dní pracovali s veľkým nasadením a výsledkom bolo zvládnutie zvolenej témy a konečná prezentácia ich prác.

              Jednotlivé práce môžete vidieť vo fotogalérii, ale aj na chodbe v priestoroch školy na I. poschodí.

            • Svetový deň duševného zdravia

            • V roku 1991 Svetová federácia za duševné zdravie vyhlásila 10. október za Svetový deň duševného zdravia, s cieľom zvýšiť informovanosť verejnosti v otázkach duševného zdravia na celom svete.

              Tento významný deň sme si pripomenuli aj v našej škole na hodine psychológie (1.B – odbor učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo) – a to edukačnými aktivitami zameranými na podporu sebareflexie a psychohygieny.    

            • Deň jazykov

            • V uplynulom týždni sme si pripomenuli Európsky deň jazykov. Formou didaktických hier, prezentácií, ale aj  prekladmi z jedného cudzieho jazyka do iného, sa žiaci opäť presvedčili, že jazyky sú nielen zábava, ale aj veľká devíza do budúcnosti.​​​​​​​

    • Prihlásenie

  • Ing. Katarína Hartmannová
    riaditeľka školy
      katarina.hartmannova@spspart.sk

    Ing. Ingrid Rigáňová
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       iriganova@gmail.com


    Ing  Mgr. Andrea Dubravická
    zástupkyňa pre teoretické vyučovanie
       dubravickaa@centrum.sk

    Ing. Michal Ondruš
    zástupca pre praktické vyučovanie
      michal.ondrus.23@gmail.com

    Anetta Divékyová
    vedúca školskej jedálne
      anetta.divekyova@spspart.sk

    Monika Miková
    personalistka
      monika.mikova@sospe.sk